marți, 16 iulie 2013

City Break Barcelona 22-25 iunie 2013 - Part 2: Free tour și plimbare prin oraș

După ce ne-am cazat am căzut cu toții de acord că ne e foame și nici o cafea n-ar strica..să ne trezească puțin din amorțeală și să fim gata de umblat. Aproape de hotel am gasit un local-restaurant..nu-mi aduc aminte numele, însă nu e important, nu a reușit să ne impresioneze cu nimic.

Meniurile erau ciudate, am primit vreo 3, cu oferte diferite. Am descoperit meniul paste si pizza. Pastele erau toate la 7.5 euro. Eu mi-am ales paste cu fructe de mare. Salivam numai la gandul de a mânca fructe de mare în Spania. Wrong! Poza de mai jos descrie foarte bine felul de mâncare primit..muuuuulte paste, muuult sos destul de gretos..și 3-4 animaluțe aruncate acolo, întregi. M-am chinuit mult să disec acel crevete, într-un final n-a rămas mai nimic. Mi-am mai luat si o cafea cu lapte, 2-3 euro.

paste cu fructe de mare barcelona
Paste cu fructe de mare

În timp ce eram la masa i-am convins pe toți să participăm la un free-tour, organizat de Sandemans New Europe. Eu am mers și în Paris la tururile organizate de ei și mi-au plăcut foarte mult. În fiecare oraș mare există câte un free tour la care oricine poate participa, gratis. Ghizii sunt de obicei studenți străini ce urmează o universitate din orașul respectiv.
Free-tourul din Barcelona are loc în fiecare zi la ora 11 și la ora 14, iar punctul de întâlnire este stația de metrou Jaume. Cum mai aveam destul timp la dispoziție, ne-am hotărât să mergem pe jos până acolo. Am descoperit Arcul de Triumf și frumosul parc de lângă el și ne-am trezit apoi, urmând harta pentru Jaume, pe străduțele înguste din centrul gothic.

obiective turistice barcelona

obiective turistice barcelona

obiective turistice barcelona

obiective turistice barcelona
Apa minerala cu gust de pastile de calciu

obiective turistice barcelona


La ora 14 eram la punctul de întâlnire. I-am recunoscut pe ghizi după tricourile roșii inscripționate cu sigla firmei. Aveam opțiunea de tur în engleză sau în spaniolă. Am ales engleza, așa că ghidul nostru a fost Hannah, o britanică draguță de al cărei accent m-am îndragostit pe loc.
Free Tour BarcelonaDacă vă place istoria, este turul perfect la care să participați!..Am aflat totul despre regii care au locuit acolo, despre Cristofor Columb, legende legate de construirea catedralei Gotice, despre Picasso si Gaudi. Am vizitat doar atracțiile din centrul gothic, pentru operele lui Gaudi se face un tur separat, care costă 10-12 euro. Hannah ne-a vorbit mult și despre catalani, obiceiurile, tradițiile și naționalismul lor.


obiective turistice barcelona


obiective turistice barcelonaobiective turistice barcelona

Turul a durat aproximativ 3 ore și jumătate. Mie mi-a plăcut, n-aș fi avut altfel ocazia să aflu așa multe detalii despre locurile vizitate. Ultima oprire a fost portul, așa că, după ce s-a terminat, am decis să mergem pe plajă. Drumul pe faleză m-a făcut să ma simt ca într-un adevărat oraș cosmopolit: grupuri care cântau, dansau, vânzătorii de fructe și mirosul de mare mi-au dat senzația de libertate.

Plaja..full! Oameni de tot felul veniseră să prindă un strop de soare. Apa era rece, dar foarte foarte curată. Nisipul, puțin diferit de al nostru, parcă mai pământos și mai greu de scuturat. Dar a fost relaxant, am reușit să-mi încarc bateriile consumate în timpul plimbării.

obiective turistice barcelona


obiective turistice barcelonaAm hotărât cu toții că ne este foame! Așa ca am pornit în cautarea terasei perfecte...și muult a mai durat. Toate au prețurile afișate la intrare, însă erau cam scumpe și nu foarte luxoase. Într-un final ne-am decis asupra unui local in apropiere de statia Barceloneta, unde se servea paella. Una a fost suficienta pentru două persoane, 11 euro. Berea în schimb cam insuficientă la 0.33 dar așa era peste tot.

paellaDupă masă am pornit-o ușor în lungul drumul spre casă, la pas, că așa e frumos.
Colegii mei erau convinși că vor ieși în oraș, eu le-am spus din start că a doua zi vreau să fiu odihnită :). Când am ieșit de la duș..ia-i de unde nu-s. Toți plecaseră deja în lumea viselor :D


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invit să citiți și despre celelalte zile petrcute înBarcelona:

1. Pregătiri, bilete, cazare în Barcelona
2. Free tour, centrul vechi, paella în Barcelona
3. Sagrada Familia, Tibidado, Parc Guell, Gaudi, Puebo Espanol, Fiesta San Juan în Barcelona
4. Port Aventura Barcelona
5. La Rambla, MNAC, Montjuic, Tapas în Barcelona


0 comments:

Trimiteți un comentariu

Share

 

kind of Ira.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review