miercuri, 17 iulie 2013

City Break Barcelona 22-25 iunie 2013 - Part 3: City Bus Tour și sărbătoarea San Juan

În cea de-a doua zi din Barcelona ne-am trezit plini de energie pentru ceea ce urma. Vremea ne-a cam dat de furcă, nu prea am știut cu ce să ne îmbrăcăm, dar așa se întâmplă întotdeauna. Planul era: vedem Sagrada Familia, care era la 10 min de mers și de acolo luăm city bus tour.

Catedrala...mă așteptam să ma impresioneze mai mult. Este mare, dar parcă nu există un loc de unde s-o poți vedea fără dureri de gât. La intrare, coadă imensă. Am hotărât că nu avem destul timp pentru a o vizita, având în vedere coada imensă, așa că ne-am pozat puțin cu ea și am mers să luăm biletele pentru autobuzul etajat.
city break Barcelona

city break Barcelona

Citisem într-un ghid că sunt 3 linii (roșu, verde, albastru), iar după ce ne-am hotărât asupra uneia dintre ele, am mers la ghereta de bilete. Ni s-a părut cam scump, 26 euro, dar am zis, fie, s-or fi scumpit. În stația de autobuz..panică! ni s-a spus ca am luat bilete de alta companie, care avea stația 3m mai încolo. Ne-am enervat, compania respectivă avea două linii, verde și portocalie, iau noi am cerut bilete pentru albastru!..dar fata de la ghișeu nu prea ne-a băgat în seamă.

Oricum, tot răul spre bine, am aflat că putem folosi biletul pe ambele linii, ceea ce înseamnă tot orașul. Ne-am urcat bucuroși, prima oprire fiind Parcul Guell. În autobuz, la prima intrare, ne-am luat de jos caști, fiecare scaun fiind prevăzut cu un radio ce difuza informații despre locurile prin care treceam. De asemenea, tot din autobuz, se pot lua niște carnețete de discounturi (pe care noi le-am descoperit prea tarziu..).

Parcul Guell..o minunăție de parc! Puțin cam aglomerat, dar parcă nu foarte deranjant, turiștii contribuie și ei la veselia și culorile parcului. Mi-a plăcut cel mai mult, dintre operele lui Gaudi. Este o nebunie de forme și culori...las pozele să vorbească în locul meu.

city break Barcelona

city break Barcelona


city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona

city break BarcelonaUrmătoarea oprire a fost  Tibidado. De la stația unde opresc bus-tour-urile mai e puțin de mers până la funicular. Se poate lua tranvaiul albastru, cu 4 euro și după vreo 15 min de stat la coadă. Se poate lua și autobuzul normal, din aceeași stație, dar noi nu ne-am dat seama, așa că am mers pe jos 15-20 min, cu mici porțiuni de urcat. Zona este foarte frumoasă, cu case mari, luxoase, dar cochete. Și flori colorate cât cuprinde.

Funicularul costă 8 euro, dar se poate obține o reducere dacă prezentați pagina aferentă din carnețelul de discounturi. Evident, noi înca nu aflaserăm.

Se spune că Tibidado oferă cea mai frumoasă panoramă asupra orașului. Parcă mie mi-a placut mai mult cea de la Castelul Montjuic, dar asta ține de fiecare. Sus, pe munte, este amplasat și un  parc de distracții, pentru copii, ceea ce mi s-a părut foarte interesant și frumos. Orașul nu are blocuri înalte, așa că Sagrada Familia este ușor de găsit cu privirea. Tot pe acest deal se află și o catedrală cu statuia lui Iisus, asemănătoare celei din Rio. Este un loc frumos, trebuie să ajungeți acolo dacă sunteți în Barcelona.


city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona

city break BarcelonaVânătoarea de opere Gaudi continuă cu La Pedrera, casa amenajată de arhitect în stilul caracteristic. Mie mi s-a părut cam scumpă intrarea, 16 euro, studenții având o reducere de aproximativ 2 euro. Am preferat să mă mai plimb puțin pe străduțele orașului, cât timp ceilalți au vizitat interiorul.

city break Barcelona

city break BarcelonaAm rămas cu Cristina și am luat-o la pas spre următoarea oprire, Casa Batlo, casa în care a locuit Gaudi și pe care am văzut-o în dimineața sosirii. I-am mai făcut câtvea poze și am pornit apoi în căutarea unei terase unde să luăm prânzul. Pe Rambla de Catalunya sunt zeci de terase drăguțe, însă nu ne-am putut hotărî, mai ales că urma să decidem noi două pentru toți. Așa că, ajunse în Piața Catalunya, unul din punctele importante ale orașului, i-am așpetat și pe colegi să-și termine vizita în La Pedrera. Am găsit o băuncuță liberă și am admirat copiii care se jucau cu porumbei.city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona
Odată întregit grupul (și aflând despre cupoanele de reduceri), am ales să mâncăm la Montalitos. Era aproape de piață și ofereau o bere și un sandwich la 2euro. Lucky day, miercurea și duminica aveau tot meniul la 1 euro. Ne-am dat seama că este un simplu fast-food unde se mănâncă sandwichuletze și cartofi prajiți și se bea bere și sangria la halbă. 1euro fiecare, adică ieșeam mai ieftin decât în altă parte, și cu stomacul plin.

city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona

city break BarcelonaNe-am continuat mai apoi călătoria cu autobuzul. Am urcat pe Montjuic, care ne-a oferit un peisaj foarte frumos, plin de vegetație mediteraneană. Am văzut din mers stadionul olimpic, Muzeul Național de Artă al Catalunyei și ne-am oprit la Puebo Espanol. Un sat-monument ce redă arhitectura rurală existentă pe acele meleaguri. Intrarea este 8 euro, 7 pentru studenți și este deschis până la ora 24:00, însă magazinele din interior închid la 20:00.
Pueblo Espanol este un loc deosebit, bun pentru plimbări boeme, romantice. Mi-au plăcut liniștea și frumusețea clădirilor.


city break Barcelona


city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona


Din păcate vremea nu a mai ținut cu noi și a început să plouă. Am rămas totuși la al doilea etaj al autobuzului, sub copertina care nu ne apăra însă și de vânt. Am văzut tot din mers și stadionul Camp Nou, care din exterior nu m-a impresionat cu nimic. Planuiam ca, la întoarcerea în Piața Catalunya (cap de linie pentru autobuz) să-l prindem din nou pe cel verde, care urma să ne plimbe de-a lungul plajei. Dar am ajuns pra târziu, am aflat că ultimul pleacă din  Catalunya la ora 20:00.


Ne-am întors la apartament și am început să ne pregătim pentru Fiesta San Juan!
Este o sărbătoare a spaniolilor (sau a catalanilor, nu sunt sigură) și am citit că e musai să mergem pe plaja! Auzisem că vor fi și foarte multe artificii..

Am coborât la stația Barceloneta, metroul a fost pliiin. Am mers spre plajă purtați de valurile de oameni.
Acolo, am avut un deja-vu: Vama Veche. Clar. Muzica ”de club A”, sau poate chiar mai bună răsuna dintr-un bar amplasat pe plajă, oamenii dansau în grupulețe.
Artificiile m-au dezamăgit. Erau doar din acelea simple, pe care oamenii le pun pe strada de Revelion. De care mie imi e frică, însă ei n-aveau nicio treabă, își lăsau copiii să se joace cu ele. A, și petarde. Muuuulte petarde.

city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona

city break Barcelona


Să revenim la plaja plină ochi de oameni veseli. A fost frumos, mă simțeam ca acasă. Am hotărât să mergem să ne mai plimbăm puțin, în cautarea unui alt băruleț pe plaja, dar din păcate acela era singurul. Oamenii făceau focul din ce apucau și înalțau lampioane.

Metroul a funcționat toată noaptea, așa că la întoarcere ne-am confruntat cu aceaași aglomerație, venită la pachet cu furtul din buzunare. Chiar se întâmplă, așa că aveți grijă :)

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invit să citiți și despre celelalte zile petrcute înBarcelona:

1. Pregătiri, bilete, cazare în Barcelona
2. Free tour, centrul vechi, paella în Barcelona
3. Sagrada Familia, Tibidado, Parc Guell, Gaudi, Puebo Espanol, Fiesta San Juan în Barcelona
4. Port Aventura Barcelona
5. La Rambla, MNAC, Montjuic, Tapas în Barcelona

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Share

 

kind of Ira.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review