joi, 5 septembrie 2013

Dari Guest House... o casă de oaspeți în Nessebar

După 7 zile petrecute în Thassos, pe insula de smarald, pentru a nu ne înapoia prea repede acasă și dorind să mai prelungim concediul încă puțin, am reușit să conving grupul să facem un scurt popas și în Nessebar. Oscilasem, pentru această oprire, între Sofia și micuța insulă-peninsulă; dar, pentru că văzusem odată câteva poze și mi-a rămas gândul la farmecul acestui loc atipic unei stațiuni bulgărești, am decis eu pentru toți și am făcut rezervare pentru o noapte la Dari Guest Hous din Old Nessebar. Ba chiar am fost ușor intrigată când, pe booking, am găsit această cazare cu nota generală 10 (în acel moment avea vreo 6 comentarii, între timp s-au adunat mai multe și a coborât ușor până spre 9.4) și mă întrebam cum poate exista un loc sub soare care să mulțumească pe de-a-ntregul pe toată lumea. Am rezervat inițial trei camere tip Suită Junior dar, după câteva conversații cu cei de la booking, am rămas la 2, aceștia luând legătura cu proprietarul și asigurându-ne că ne putem caza câte 3 persoane în fiecare dintre camere.
După un drum lung și obositor prin Bulgaria, pe la ora 18.00 am ajuns în fața barierei care permite accesul în orașul vechi . Cel ce asigură paza nu ne-a dat însă voie să intrăm și, uzând de engleza lui precară, am reușit să înțelegem că trebuie să sunăm proprietarul pentru a solicita accesul. L-am sunat, însă nici acesta nu știa engleză și a fost destul de dificil să pricepem că trebuie să asteptam... ¦nici noi nu știam prea bine ce. Însă, în doar câteva minute, gazda noastră a apărut acolo și a folosit cardul sau de acces, ceea ce ne-a permis să pătrundem în spațiul micului orășel protejat de UNESCO. La locație ne aștepta mama proprietarului care ne-a asigurat rapid locuri de parcare pe stradă, în fața casei, și ne-a poftit înăuntru. Ea vorbea în bulgară, noi în română și în engleză, limbajul mâinilor a funcționat din plin și ne-am înțeles până la urmă de minune. Ne-a prezentat camerele: una la etajul 1 cu vedere spre stradă și cea de-a doua la etajul doi cu vedere spre mare. Curate, vesele, spațioase, împărțite cumva într-o zonă de dormit cu pat de mijloc și o zonă de zi, cu canapea de 2 locuri (pe care am folosit-o ca pat suplimentar în timpul nopții) și o servantă cu sertare și un LCD. Un șifonier pe care nici nu l-am deschis pentru o noapte și o măsuța completau mobilierul camerei. Baia, cu cabina de duş, cu prosoape impecabile si un sapun de trandafiri, ne-a relaxat dupa drumul istovitor. Iar balconul, mobilat cu scaune și masuţă, ne oferea o priveliște splendidă: largul mării, câteva vaporașe, pescăruși pe acoperișurile caselor din jur.

Accesul la internet a funcționat fără probleme.

Exteriorul clădirii este format dintr-o alee care duce spre intrarea în casă și, ceva mai în spate, un mic spațiu decorat cu flori; nu am avut nevoie de bucătărie sau grătar, așa că nu am cercetat această zonă pentru a afla ce mai poate oferi.


Totul ni s-a părut primitor, cu iz de vacanță și relaxare. Deși pe formularul de rezervare este specificat că se acceptă plata doar în moneda locală, când am întrebat gazda unde găsim un exchange și am explicat că nu am schimbat încă în leva, ne-a răspuns că nu-i nici o problemă, putem achita în euro.

Așadar Dari Guest House este o opțiune de cazare demnă de recomandat, și are spre închiriere doar 4 astfel de camere. Nu oferă posibilitatea de mic dejun sau altă masă, dar nenumăratele restaurante, asemănatoare tavernelor grecești, fac ca această să nu fie o problemă. Ba chiar merită încercate preparatele bulgărești și mai ales cele pescărești, specifice locului. Și pentru acele mese frugale, există varianta patiseriilor/pizzeriilor care apar în cale în timpul plimbărilor, ba am văzut și mici magazine care pot completa nevoile unui turist mai puțin pretențios.

Iar Nessebar este un loc de poveste care vă aşteaptă să-l descoperiti şi să va bucuraţi!

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Share

 

kind of Ira.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review