vineri, 6 septembrie 2013

Shopping Bulgaria

Pentru că ieri v-am prezentat scurta mea vizită în Nessebar, vreau să vă arăt și pe ce am reușit să-mi cheltui bănuții pe acolo. Pentru pasionatele de shopping, acest orășel este ”a piece of heaven”, e plin de tarabe cu suveniruri, cele mai multe fiind cosmetice cu aromă de trandafiri, evident: apă de față, săpunele în diferite forme și culori, demachiant, geluri de duș, șampoane, parfumele, balsamuri de buze, creme de față și de corp, ce mai, tot ce ai nevoie pentru îngrijire. Cu trandafiri.

Se mai găsesc și produse Refan sau săpunuri cu glicerină cu diferite mirosuri florate/fructate, obiecte de decor, magneței, oje Flormar și Golden Rose puțin mai ieftine decât la noi (colecții mai vechi), haine, încălțăminte și accesorii din piele, cămași albe/croșetate, miere și dulceață de trandafiri.

Așa arată toate rafturile cu cosmetice.
Cam asta am cumpărat eu, o parte de la comercianții de pe străduțele Nessebarului, o parte din Carrefour Varna. A trecut aproape o lună de cînd m-am întors, așa că pe unele am apucat să le folosesc și să-mi fac o părere despre ele.1. Săpun cu burețel - 2 lv. Este un burete destul de abraziv care are integrat în el, în partea de jos, săpun de trandafiri. Am primit de la cineva în urmă cu un an un săpun în genul ăsta și mi-a plăcut mult, așa că nu puteam să nu le iau :). 
2. Balsam de buze cu trandafiri și vanilie, în borcănel - 2 lv. Înca nu l-am desfăcut pentru că am altele acum, dar l-am mirosit acolo și mi-a plăcut.
3. Săpunele în formă de trandafir - 1.5 lv. Le-am luat pentru a le oferi ca suveniruri, sunt drăguțe.
4. (acum mi-am dat seama că am sărit numărul 4 când am editat poza...:D)
5. Gel de duș - 5 lv. Inițial nu voiam să-mi iau încă un gel de duș. Dar am luat două pentru bunicile mele și când l-am mirosit...mi-a adus aminte de gradina cu trandafiri sălbatici de la țară, de copilărie. Da, miroase exact a trandafiri sălbatici. 
6. Apă de trandafiri - 6 lv. Nu prea știu exact la ce să o folosesc, eu sunt plecata cam 10-12 ore de acasă și nu pot lua cu mine sticluța aia, dar e plăcută, revigorantă.7. Două săpunele cu glicerină care miros foarte frumos - 2 lv. Unul e cu lăcrămioare și unul cu passion fruit.
8. Săpun cu vin alb (integrat în burețel) - 2 lv. L-a ales mama, credea că e cu struguri albi, n-a citit eticheta. Miroase fix a vin alb :).

Următoarele produse sunt cumpărate din Carrefour Varna. Ne-am oprit acolo pentru că rămăsesem cu leva  și nu avea rost să-i schimbăm din nou în lei.


9. Două balsamuri mari și ieftine - 2 lv fiecare. Le-am luat pentru că eu folosesc balsam la fiecare splălare, nu-mi pot descurca părul altfel. Nu am probleme cu părul, nu e deteriorat așa că nu am nevoie de ceva foarte hidratant. Sunt foarte lichide, deci se consumă repede, miros frumos și cam atât. Nici nu mă  așteptam la altceva de la ele.

10. Două produse leave-in  pentru păr - 5.5 lv fiecare. Unul pentru bucle, celălalt pentru păr drept. Le-am folosit pe ambele și sunt ok. Cel pentru bucle a reușit imposibilul: m-am spălat, am aplicat produsul (transparent și puțin lipicios) și m-am culcat. Cu parul ud. Pentru mine asta e cea mai mare greșeală, nicio placă din  lume nu-i poate readuce forma a doua zi. Dar supriză! Părul meu arăta acceptabil, n-a mai avut nevoie de nimic! Cel pentru păr drept este alb și cremos. Îmi place, dar încă nu l-am încercat cu placa, așa că părul tot ondulat rămâne. Ambele oferă protecție termică și UV.11. Pastă de dinți Vademecum - 3.5 lv. Încă n-am încercat-o.
12. Soluție pentru uscarea rapidă a unghiilior Camil - 3 lv. Este o soluție uleioasă și pare să usuce ceva mai repede lacul de pe unghii. Însă mă enervează la culme sticluța, tot lichidul se prelinge și nu prea am precizie.
13. Pastă de dinți Parodontax - 5.5 lv fiecare. Am luat două pentru că era mai ieftină decât la noi (doar varianta clasică).
14. Deodorant lichid Nivea Stress Protect - 3 lv. Nu e roll-on, ci pulverizator. Mă enervează că rămân umedă mult timp și nici nu e prea rezistent. O să-i mai dau o șansă la iarnă. L-am luat mai mult pentru că nu mai văzusem forma asta de deodorant :D.

Am făcut ceva shopping pentru o singură zi cât am stat acolo, dar eu cred că merită. Unele produse nu le găsim la noi, iar altele sunt mai ieftine.6 comments:

 1. si eu am apa de trandafir din bulgaria si imi place foarte mult...:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si mie imi place dar nu prea am cand sa o folosesc. Mai dau seara cand ajung acasa si e asa refreshing :D

   Ștergere
 2. Foarte ieftine comparativ cu cele de la noi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daa..pentru asta am cam luat si chestii de care nu aveam neaparat nevoie acum :D

   Ștergere
 3. Sa le folosesti cu placer, am incercat si eu un sapun cu glicerina, bulgaresc, cu lemongrass si nu prea mi-a placut.
  xo

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu inca n-am incercat sapunurile, nici nu am prea mari asteptari de la ele, dar le-am luat pentru ca miroseau foarte frumos :D

   Ștergere

Share

 

kind of Ira.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review