vineri, 28 februarie 2014

Road trip de decembrie - Italia: Torino

Iată-ne ajunşi în Torino..o vizită rapidă, într-un oraş cam..pustiu. Cred că vremea era de vină :)

Drumul de la Milano a fost scurt, 100 şi ceva de km. Dar scump, vreo 13 euro am dat pe autostradă. La un moment dat am văzut un indicator către "Monte Bianco" şi mă întrebam care din crestele pe care le zăream în depărtare o fi cel mai înalt vârf din Europa..

Să fie oare acesta?

cum e in Torino


Hotel Miramonti


Un hotel bun şi ieftin. 40 euro ne-a costat o noapte, cu tot cu mic dejun şi taxa de oraş. Este genul acela de hotel mare, cu multe etaje şi fără niciun design, amplasat cam în drum. Dar recepţionerii au fost de treabă şi vorbeau bine engleză. Aveau şi două-trei locuri de parcare în faţă, aşa că n-am stat cu grija maşinii.

Mobila din cameră era destul veche şi inexpresivă, dar patul a fost confortabil şi nici de căldură n-am dus lipsa. Am reuşit să ne odihnim, după noaptea cam agitată petrecută la Hotel Garden din Milano.

La micul dejun am găsit de toate: ouă, mezeluri, caşcaval, gemuri, fructe şi multe produse de patiserie.
Netul mergea foarte bine, erau instalate câte două routere pe fiecare etaj.
Nu este un super-hotel, dar oferă condiţii decente, siguranţă şi e ieftin.

După ce ne-am lăsat bagajele, am plecat (repede) la stadion. Juventus, bineînţeles! Plănuiam să mergem a doua zi să-l vizităm, noroc că microbistul s-a uitat înainte cu o seară pe net şi-a văzut că marţea era închis, altfel cred că puteam să pierdem şi vaporul, că el de acolo nu pleca fără să vadă stadionul :D.

cum e in TorinoSpre (marele) meu noroc, cei care au proiectat noua arenă pentru Juventus s-au gândit şi la noi, fetele! Au construit în jurul ei un mall. Nu foarte mare, dar avea de toate. Iei! 18 lei costa intrarea la muzeu+stadion, aşa că l-am lăsat să meargă singur. Îmi pare puţin rău că nu a avut cine să-i facă poze, dar parcă 18 euro pentru fotbal...era cam mult pentru mine.
(dacă vreţi mai multe poze sau informaţii despre vizita la stadion, vă rog să-mi spuneţi în comentarii)

cum e in Torino


Ne-a prins noaptea acolo, aşa că după ce am terminat ne-am întors la hotel. Era 23 decembrie. Pe la 10 seara primesc un mesaj: din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, vaporul ce trebuia să plece din Genova spre Tunis pe 25 decembrie, ora 18, va pleca pe 26, ora 10. Evident, m-am panicat: dacă e furtună pe 25, sigur nu se va linişti până pe 26, nu?
Aveam de stat o noapte în plus în Europa. Am fost tentaţi să rămânem acolo, la Torino. Hotelul era ok, oraşul nu-l vizitasem...dar totuşi am decis să ajungem la Geneva. Să ne asigurăm că nu ne prinde potopul pe autostradă :D.

A doua zi de dimineaţă am cerut o hartă de la hotel şi am pornit în căutarea centrului. Nu ştiu dacă am găsit chiar ceea ce trebuia, dar am apucat să vedem puţin din Torino. Din păcate era înnorat şi cădeau câţiva stropi, aşa că eram cam singurii oameni de acolo :))

cum e in Torino

cum e in Torino

cum e in Torino

Oraşul e drăguţ, curat şi are multe clădiri vechi, bine întreţinute. Din păcate, din cauza vremii mohorâte, pozele au ieşit cam triste. Dar mie Torino mi-a lăsat o impresie frumoasă.

cum e in Torino

cum e in Torino

Cam atât din Torino, data viitoare poposim în Genova. Va fi cu peripeţii!


Tot din seria Road Trip de Decembrie:
2. Austria

4 comments:

 1. Imi place mult arhitectura veche si acest oras imi face din ochi :)
  Sunt super incantata de calatorie :)
  Seara frumoasa sa ai fata frumoasa!!! x

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, este un oras frumusel, linistit..sau cel putin asa mi-a parut mie. >:D<

   Ștergere
 2. frumos loc si nu mai bun de vizita spre rusinea mea nu am ajuns sa vizitez nici tara in care locuiesc in totalitate dar mi in afara nu ti pot spune cat imi doresc sa ajung vreo data sa vad aceasta frumoasa tara .. fara cuvinte imaginile spun totul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, Italia este o tara frumoasa, iar acum sunt de acord cu cei ce spuneau ca trebuie vazuta vara :D
   Ma bucur ca iti plac pozele!

   Ștergere

Share

 

kind of Ira.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review