marți, 4 martie 2014

Road trip de decembrie - Italia: Genova şi drumul pe mare

După cum v-am spus, această postare va fi una cu muulte peripeţii. Aşa că luaţi-vă pop-corn-ul şi aşezaţi-vă confortabil :)

Drumul de la Torino către Genova a fost scurt, de aproximativ două ore. Din nou am avut parte de peisaje frumoase, de data asta cu ceaţă şi nori printre dealuri.

cum e in Genova iarnacum e in Genova iarna


cum e in Genova iarnacum e in Genova iarna


cum e in Genova iarna


La ieşirea de pe autostradă am plătit aproape 17 euro. În total, în Italia, drumul ne-a costat aprox. 70 de euro..

Soarele s-a arătat imediat ce am intrat în Genova şi chiar mă bucuram, mai ales când am văzut oraşul colorat..dar vremea bună nu a ţinut mult cu noi şi norii au pus stăpânire pe oraş. Am găsit hotelul Albergo Fiorita destul de repede.

Hotel Albergo Fiorita


Am ales acest hotel pentru că pe Booking spuneau că au parcare gratuită la o locaţie în apropiere. Am urcat la recepţie, unde un domn în vârstă, văzând de unde sunt, mi-a spus că şi el vorbeşte româneşte (puţin şi destul de greu). Ne-a spus să căutăm un loc de parcare lângă o benzinărie aflată la câteva sute de metri de hotel. Loc liber am găsit cu greu, în spatele unei clădiri. Nu prea ne-a convenit, dar nu aveam ce face.

Hotelul este vechi şi cam ponosit. Am primit o camera măricică, cu trei paturi de metal :). Măcar era curată.

Am plătit ceva mai mult de 50 de euro/noapte. Fără mic dejun. Fără parcare. Fără siguranţă. 
(mai jos veţi vedea de ce)


Ne-am hotărât să ieşim la plimbare şi am aflat că era un mall prin apropiere, numai bun pentru că ne era foame şi mai aveam de făcut ceva cumpărături pentru Tunisia.

Seara, după ce ne-am întors din oraş, am cerut datele pentru conexiunea la internet. Interent care nu ajungea până în camera noastră. Aşa că am coborât lângă recepţie, unde era o masă mare. Alături de ea, mesaje în care eram rugaţi să nu stăm acolo, pentru a nu-i deranja pe cei cazaţi în camerele apropiate. Adică pe cei care veneau şi închiriau camera cu ora (if you know what I mean..da, şi noi am fost şocaţi). Daca nu eram singuri în Genova şi daca nu turna cu găleata, am fi plecat în secunda doi. Dar nu puteam.

Întorşi în camera noastră..a cărei încuietoare nu părea prea safe (sau deveniserăm prea paranoici) am încercat să dormim. Pe la 12 noaptea a început să cânte orga catedralei de vis-a-vis (pentru vestirea Crăciunului, dar era sinistru). Afară furtuna se dezlănţuise, iar obloanele geamurilor trosneau din toate încheieturile.

Dis de dimineaţă tot ce-mi doream era să plecăm cât mai repede de acolo. Dar unde?

Ploua în continuare, aşa că ne-am urcat în maşină şi ne-am plimbat aproximativ o oră prin oraşul pustiu.

cum e in Genova iarna

cum e in Genova iarna

cum e in Genova iarnaPe lângă port am găsit o parcare mare şi am văzut câţiva oameni care mergeau către un acvariu. Evident, nici acolo nu am scăpat de "stres". Aproape că au sărit pe noi câţiva negri, să ne vândă umbrele, să ne ajute cu parcatul..să..orice. Preţul pentru vizita la acvariu ni s-a părut prea mare, aşa că am mers să căutăm ceva de mâncare. În afara de McDonalds, mai era deschis un restaurant italienesc, unde am mâncat gnocci. Din păcate nu vă pot arăta poze, îmi era frică să scot orice gadget care ar fi atras atenţia :D.

Deja mă panicasem pentru că nu ştiam ce vom face noaptea. Hotelurile care păreau mai de "doamne-ajută" treceau de 100 euro/noapte, iar parcarea se plătea extra. Ne-am hotărât să mergem în port, la îmbarcări, poate în speranța să găsim oameni care nu au aflat de amânarea plecării.

Şi chiar aşa a fost. Prietenul meu a întâlnit câteva familii tunisiene care tocmai aflaseră că mai au de aşteptat o noapte până la îmbarcare.

Vă vine să credeţi sau nu, dar acolo, sub un pod în port, m-am simţit mai în siguranţă decât în toată Genova. Prietenul meu a intrat imediat în vorbă cu ceilaţi, care păreau oameni de treabă şi am hotărât că vom rămâne acolo. Nu era frig aşa că o noapte petrecută în maşină nu avea cum să fie aşa rea nu?
Seara am mâncat la Mc iar apoi am dormit buştean. Da, m-am odihnit mult mai bine în maşină decât în acel hotel dubios.

În umătoarea dimineaţă, pe la 6, am mers spre poarta de îmbarcare. Încă ploua tare, iar eu mă temeam de drumul cu vaporul. Minunat nu? Noroc că am pornit abia pe la 3, când ploaia s-a mai potolit.
Vasul era măricel, cu 10 etaje. Vara cred că e foarte frumoasă plimbarea, mai ales că la ultimul etaj am văzut două piscine şi o terasă. La fiecare etaj era câte un restaurant sau o cafenea, dar nu vă imaginaţi ceva foarte luxos. Din pacate nu am poze din interior, se bălăngănea prea tare vaporul ca să-mi ardă de așa ceva.
Înainte de plecare am apucat să surprind puțin Genova, văzută de pe punte.

cum e in Genova iarna

cum e in Genova iarna

cum e in Genova iarna

cum e in Genova iarna

Următoarele 24 de ore am văzut doar apă. Valurile fiind mari, am aflat și că am rău de mare. Rău de-ala rău, toată ziua n-am putut manca nimic. Și din păcate nu eram singura, aproape toți pasagerii se aflau în aceeași stare (doar copiii se bucurau de mișcările vaporului), ca atare, personalul ne-a pus la dispoziție pungile de mai jos. Se găseau peeeste tot.
croaziera pe mediterana Genova Tunis


croaziera pe mediterana Genova Tunis

croaziera pe mediterana Genova Tunis
Mă bucur că prietenul meu a insistat să ne luăm cabină cu pat, mie 24 de ore nu mi se păreau multe :D. De îndată ce m-am pus la orizontală, mișcările vasului nu mi s-au mai părut atat de ample. Și am adormit.
Dimineața mă simțeam deja mult mai bine, ba chiar am reușit să mănanc ceva la pranz. Oricum drumul părea că nu se mai termină și că nu mai ajungeam odată.croaziera pe mediterana Genova Tunis

Am prins și cateva peisaje frumoase pe mare..

croaziera pe mediterana Genova Tunis

croaziera pe mediterana Genova Tunis

Primul colț de pămant pe care l-am văzut a fost Sidi Bou Said, locul meu preferat din Tunis..

croaziera pe mediterana Genova Tunis

croaziera pe mediterana Genova Tuniscroaziera pe mediterana Genova Tunis

croaziera pe mediterana Genova Tunis

Iar pe final, vă las cu o melodie, în ton cu intrarea pe pămant arab...


Tot din seria Road Trip de Decembrie:
2. Austria6 comments:

 1. Cate peripetii! 70 euro doar taxele de drum sau e inclusa si benzina? Superb acel apus pe mare.
  Videoclipul este destul de... nu-mi gasesc cuvintele pentru a-l descrie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. doar taxele de autostrada, enorm :(
   Mihaela, bine ca m ai atentipnat pentru videoclip. Eu stiam numele melodiei si se pare ca m-am cam grabit de dimineata, pentru ca am postat fara sa vizionez video-ul. E mult prea..dur. Am schimbat acum, am pus melodia fara imagini

   Ștergere
 2. Povestea de azi a luat primul loc :D... am citit cu drag fiecare rand si am incercat sa ma pun in locul tau. Ai suferit putin, insa ai avut de ales ceva in schimb:)
  Imi place multtttttt peisajele de pe mare :)
  Pupici si astept alte peripetii :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Liuba, multumesc, ai avut rabdare cu postarea mea lunga :)
   te pup!

   Ștergere
 3. Ce dragut! Si noi am avut o noapte cu peripeti in Genova. Imi amintesc ca mi-a fost si mie un pic teama pe stradutele inguste din zona veche de langa port.
  Ce idee minunata sa mergi in Tunisia cu vaporul! Am sa tin minte.

  RăspundețiȘtergere

Share

 

kind of Ira.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review