luni, 29 septembrie 2014

Placa de păr

Am scris de câteva ori despre părul meu și chinul prin care a trecut în perioada adolescenței, iar cea mai detaliată descriere am făcut-o aici.

Totuși, mi-am dat seama că nu v-am vorbit niciodată de aparatul meu preferat pentru aranjarea părului, cel care practic mi-a schimbat viața din momentul în care a devenit al meu: placa de păr!

Am făcut o afirmație foarte puternică mai sus, însă credeți-mă pe cuvânt că așa e. Eu am părut ondulat, dar la modul ăla în care stă în toate direcțiile dacă nu-l las să se usuce în voie sau dacă nu e suficient de lung încât să creeze bucle frumoase. Iar cum eu mai tot timpul am avut păr aproape scurt și tunsori asimetrice, aranjarea era un calvar!

Am dormit cu căciula în cap nopți întregi, mi-am prins părul în fel și chip, însă nimic nu se compară cu ea...cu placa de păr! Aveam 17 ani când am primit primul meu produs pentru îndreptarea părului, iar de atunci diminețile mele au devenit mai liniștite...doar eu știu câți nervi mi-am făcut și de câte ori am fost nevoită să-i rog pe profesori să mă lase să stau cu căciula pe cap în timpul orelor atunci când părul îmi stătea vâlvoi!

Acum plăcile de păr sunt mult mai accesibile decât în urmă cu 7-8 ani și chiar avem de unde alege. În urmă cu doi, trei ani, mi-am propus să-mi iau una nouă, de calitate, deoarece prima devenise puțin demodată și simțeam cum îmi ”arde” părul. Citisem multe lucruri bune despre produsele Babyliss, și cum nu se găseau la noi, mi-am luat placa din Franța, când am lucrat acolo o perioadă.

Deși au trecut atâția ani, încă e ca nouă! Îmdreaptă părul instant și îl lasă neted și lucios. Iar acum putem găsi produsele Babyliss și la noi, prin intermediul site-ului Total Pro Beauty.

Cea care mi-a atras atenția, mai ales prin design, este BaByliss Pro Sleek Expert. Având mai tot timpul părul scurt, îmi plac plăcile slim, care pot fi manevrate ușor.De asemenea, un alt lucru important este posibilitatea de a controla temperatura: în general este recomandat să folosim placa la cea mai mică temperatură, astfel va fi cel mai puțin dăunătoare pentru păr. Totuși, atunci când mă grăbesc și vreau ca părul să devină drept din prima, folosesc o temperatură mai ridicată.

Un alt aspect de care țin cont este cablul, care e musai să fie rotativ, altfel nu pot manevra deloc aparatul.

Între timp am fost atrasă și de alte aparate pentru aranjarea părului, precum peria rotativă sau ondulatorul, însă tot placa rămâne preferata mea și ajutorul de nădejde în orice împrejurare.

Voi cum vă aranjați părul? Folosiți placa pentru îndreptat?

3 comments:

 1. eu n-am nicio placa in arsenal.. doar cu ondulatoare ma lupt :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eh, eu am parul ondulat, abia acum, in august, am primit unul, si asta pt ca imi doream onduleuri ceva mai aranjate :D

   Ștergere
 2. Si eu tot cu placa m-am imprietenit. Am si perie rotativa foarte buna dar face zgomot, am si ondulator primit cado' de la iubit dar nu il mai pot folosi pentru ca am parul prea scurt pentru el acum.
  Singura solutie ramane placa, amica mea buna care nu mi-a ars parul absolut deloc. Si o am de prin ianuarie. Nu e Babyliss, am inteles ca astea sunt in general pentru persoanele cu par mai dificil, mai cret adica. Al meu e doar usor zbarlit, nu e mare lucru de muncit cu el. :))

  RăspundețiȘtergere

Share

 

kind of Ira.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review