vineri, 17 octombrie 2014

De la alb-negru la smart

Eu m-am născut în 89, chiar înainte de revoluție, asa ca pot spune că am crescut odata cu..televizorul.(perioada de dinainte , din ce stiu de la parintii mei, aproape ca se poate ignora). În copilărie am prins perioada de expansiune a canalelor TV, așa că m-am bucurat din plin de el, de tot ce a adus in vietile noastre.În fiecare dimineață, înainte de grădiniță, nu mă puteai dezlipi de la denelene mele preferate, cu personajele intruchipate de legume si fructe. Mai apoi am trăit intens alături de Sailor Moon sau personaje super cunoscute de pe Cartoon Network (care, apropos, ne învăța și ceva engleză, pentru că nu erau dublate).

Mai târziu am călătorit și am descoperit plante, animale, oameni și fenemomene supra-naturale prin intermeniul programelor Discovery, la care mă uitam ore în șir fără să mă plictisesc. Alături de cărți, erau singura noastră sursă de informare și mă fascinau prin toate lucrurile impresionante, inedite pe care le aflam despre lumea din jurul meu. Am avut norocul,și îî mulțumesc mamei pentru asta, că nu m-am uitat deloc la telenovele, că tare în vogă mai erau. Din păcate n-am învățat spaniolă, dar nu sufăr prea tare.

Tot prin intermediul televizorului am descoperit și muzica internațională, în special rock-ul, la care nu aveam acces așa ușor. Dimineața, pentru a mă trezi mai ușor, dădeam imediat pe MTV și parcă așa îmi începeam ziua mai frumos.

Multă vreme, însă, odată cu apariția internetului în viața mea, am cam abandonat televizorul. Până când..s-a hotărât să devină smart. Mai bine zis, până când producătorii au avut minunata idee de a crea ceva nou, ceva wow, mai ales pentru cei ca mine, care uitaseră de el.

Și iată că acum avem din nou atâtea motive să-l folosim:


 • sunt mari, nu degeaba și sloganele gen ”cinema la tine acasă”
 • se conectează direct la internetul pe care cu toții îl iubim si de care am devenit dependenti
 • îl putem folosi pentru a comunica cu cei dragi, prin Skype. Una e să ne uităm la un ecran mic, de laptop sau tabletă, și alta e să-i vedem în mărire aproape reală
 • putem căuta filme direct de pe TV
 • putem viziona filmele preferate în format 3D
 • culorile vii, vibrante, fac din toate acestea o experiență foarte plăcutăPe piață există deja numeroase oferte, deci avem de unde alege. Un televizor care mi-a atras atenția este unul care întrunește toate caracteristicile prezentate mai sus, LG 3D Cinema. Îmi place că are și funcție de înregistrare și cred că dacă l-aș avea acasă nu m-aș mai dezlipi de el. Mai multe oferte, puteți găsi aici.Ce părere aveți despre această nouă generație de televizoare? Aveți sau v-ar tenta unul?
*Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014

3 comments:

 1. Oricine cred ca s-ar bucura , însă din păcate bugetul nu nu permite tuturor :(

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa stii ca am cunoscut persoane care nu mai au deloc TV in casa.
   Asa e, ai dreptate, momentan sunt extrem de scumpe..dar sa speram ca in timp vor deveni mai accesibile :D
   Pana atunci..visam si noi putin :D

   Ștergere
 2. Sailor Moon! Captain Planet! :)
  Ce vremuri frumoase! :*

  RăspundețiȘtergere

Share

 

kind of Ira.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review