vineri, 5 decembrie 2014

Elemental: Henna şi apă de tei de la Mayam

În urmă cu ceva vreme am primit un kit de testare de la Elemental.eu, ce conţine două produse destinate îngrijirii părului.

1. Henna neutru


Descrierea oficială: Este un produs de îngrijire a părului, non-colorant, ce conferă vigoare, strălucire şi volum firelor de păr,  înfrumuseţează podoaba capilară. Contribuie la îndepărtarea mătreţii şi la echilibrarea secreţiei de sebum, curăţă scalpul gras, face părul mai uşor de pieptănat.

Cantitate:100g
Preţ: 9,5 lei


2. Apă de tei bio

Descrierea oficială: Apa de tei este un veritabil calmant cutanat ce aduce beneficii pielii sensibile sau iritate. Iluminează şi netezeşte tenul, iar pentru păr este un ingredient de înfrumuseţare şi fortificare.

Cantitate: 100g
Preţ: 14,5 lei

Am utilizat-o atât pentru ten, cât şi pentru păr.
Pentru ten, am început să o aplic în fiecare seară, după machiere şi mi-a plăcut senzaţie de prospeţime pe care o oferă. Speram să miroasă exact ca teiul, primăvara, însă nu este chiar aşa puternic mirosul său.


Cum am folosit cele două produse împreună:

Pe ambalajul plicului cu henna este scrisă şi modalitatea de folosire. Se pun într-un vas (care nu e din metal) un sfert pudra de henna şi trei sferturi apă fierbinte. Se lasă 30 minute, după care se aplică pe păr.
Eu în trecut m-am vopsit de câteva ori cu henna şi ştiam la ce să mă aştept: miroase urât şi e destul de greu de aplicat, însă totul este natural şi merită bătaia de cap.

Iată cum am procedat de această dată:
Într-un castronel de sticlă am pus praful de henna (mai puţin de un sfert din pachet), am adaugat ulei de măsline şi apă de tei, am amestecat după care am acoperit totul. 
După 30 de minute, cu ajutorul unei pensule pentru vopsea de păr, am început să aplic soluţia pe păr. E destul de anevoios procesul, însă m-am străduit să distribui cât mai bine.


Am acoperit totul cu un prosop şi am lăsat să acţioneze cam două ore. Soluţia s-a întărit, însă câteva minute bune sub duş au reuşi să o dizolve. După aceea, mi-am spălat părul ca de obicei.

Iar acum..să trecem la partea cea mai interesantă: efectele. Nu au fost extraordinare, însă părul meu a devenit, într-adevăr, puţin mai lucios. Va trebui să continuu cu aplicarea acestei măşti şi voi reveni cu un update când voi termina cele 100g de henna.
De asemenea, mă tentează să-mi comand şi pudra colorantă, pentru a renunţa, din nou, la coloranţii clasici.

Care este experienţa voastră cu produsele pe baza de henna?
Vă tentează să încercaţi această mască?

2 comments:

Share

 

kind of Ira.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review