luni, 15 iunie 2015

Despre produsele dermatocosmetice Vectem

Primul contact al meu cu dermatocosmeticele a fost pe la finalul facultăţii, când încă mă luptam cu acneea, deşi ar cam fi fost cazul să se oprească. Un medic dermatolog mi-a sugerat ca, pe lângă tratamentele pe care le tot încercam, să folosesc produse dermatocosmetice pentru machiajul tenului.

Abia atunci, studiind atent rafurile farmaciilor, am descoperit game întregi de produse destinate îngrijirii tenului şi corpului. Le văzusem eu şi înainte, dar nu prea ştiam cu ce "se mănâncă" aşa că nu prea m-au atras.

Deşi n-a trecut chiar aşa mult de când am terminat facultatea, am avut şansa să încerc multe dermatocosmetice de la companii diferite. Unora le-am rămas fidelă, însă altele nu-şi justificau preţul ceva mai mărişor şi nici listele de ingrediente nu le recomandau ca fiind cele mai bune.

Dar ce sunt dermatocosmeticele?

Dermatocosmeticele sunt produse cosmetice cu recomandare medicala. Nu sunt produse pentru infrumusetare, ci adjuvante in tratamente medicale dermatologice. (Vectem.ro)
Mie mi-a plăcut descrierea oferită de Vectem şi mi se pare că se potriveşte foarte bine cu produsele pe care le comercializează ei. Despre Vectem v-am mai vorbit în acest articol şi vreau să reiau puţin ideea prezentată atunci. Mi se pare că aceste produsele se diferenţiază de celelalte dermatocosmetice prin faptul că se axează mai mult pe partea medicală, pe rezolvarea problemelor, decât pe partea estetică.Pe site-ul lor, chiar pe prima pagină, avem posibilitatea de a face o căutare în funcţie de afecţiuni: bătături, dermatită atopică, dermatită seboreică, păr uscat, prurigo, psoriazis. Ambalajele nu au nimic fancy sau atractiv, însă sunt practice şi uşor de utilizat.Eu am încercat destul de multe produse Vectem şi am fost mulţumită: creme pentru mâini, picioare, pastă de dinţi şi cremă antiperspirantă. Mă bucură şi faptul că preţurile sunt accesibile.

Voi folosiţi produse dermatocosmetice?
Ce recomandări aveţi? De la Vectem aţi încercat ceva până acum?

4 comments:

 1. Nu le-am incercat, dar le-am mai vazut laudate prin blogosfera!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt putin diferite de restul dermatocosmeticelor, dar imi plac!

   Ștergere
 2. Am si eu cateva mostre...insa pana acum nu le-am desfacut! :D

  RăspundețiȘtergere

Share

 

kind of Ira.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review