joi, 23 iunie 2016

30 days sport challenge

Articolul Ioanei de ieri m-a motivat să mă reapuc de sport. Eu mai tot timpul am fost o persoană activă și am încercat cam orice, însă am și perioade mari de pauză. Acum este una din ele și trebuie să-i spun STOP!Vreau să mă reapuc de mișcare și mi-aș dori să-mi intre în obicei să o fac în fiecare zi, măcar 30 minute(intens) fără să-mi mai găsesc scuze și motive pentru a evita. Pentru a nu mă plictisi, dar și pentru a mă adapta locurilor/situațiilor, m-am gândit să alternez între mai multe tipuri de antrenament. Concret, cam ce pot face:
  • Aerobic. Mi-am făcut abonament prin 7Card, ca sa pot alege între mai multe săli. Mie în general îmi place antrenamentul într-un cadru organizat, iar orele de aerobic pot fi de multe ori amuzante. Sau eliberaatoare, daca aleg să merg la o clasă de Tae-Bo.

  • Spinning. Este unul din puținele exerciții cardio care îmi plac. Tot prin 7Card pot alege săli care oferă clase de spinning.

  • Înot. E perfect pentru vremurile astea toride, iar mie îmi place la nebunie. Singura chestie care mă deranjeaza e că petrec mult timp după, cu aranjatul părului, de aceea îmi e greu să merg în fiecare zi. V-am povestit aici unde merg la înot

  • Mers pe jos. E soluția pentru zilele în care sunt în vacanță sau în care stau de dimineața până seara prin oraș. Totuși, ca să consider provocarea îndeplinită, va trebui să merg măcar o oră și jumătate, 30 min de mers nu prea pot fi numite ”sport”.

  • Drumeții. Deja am vreo 3 plănuite pentru următoarea perioadă, așa că weekendurile îmi vor fi ocupate cu urcări pe munte.

  • Alergare în parc. Deși nu-mi place deloc să alerg, parcă e păcat să nu profit de vară și de serile calde.

  • Youtube. Voi apela la programele de pe Youtube (în special 30 Days Shred), în zilele în care chiar nu voi putea face altceva. Sunt oricum suficient de intense și le pot face liniștită acasă. 


Sper să reușesc să-mi mențin motivația să fac mișcare zilnic. Dacă funcționează faptul că am făcut publică această provocare, voi mai încerca și altele!


Voi ce sport faceți și cum vă păstrați motivate? Cum treceți peste momentele de oboseală?

1 comments:

  1. Reduc motoarele la minim, din pacate stau prost si cu somnul. Drumetiile si mersul pe jos raman cam singurele activitati, in afara de cele din casa. :D

    RăspundețiȘtergere

Share

 

kind of Ira.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review