marți, 11 octombrie 2016

Back to gym la Unica Sport!

Anul acesta nu a fost unul foarte bun pentru mine din punct de vedere sport și mișcare în general. Cu condiția fizică n-am stat niciodată excelent, dar cumva reușeam mereu să mă mențin pe linia de plutire, cu mers la sala, drumeții pe munte și alte activități care să mă scoată din starea sedentară la care mă aduce munca la birou.

Pe la începutul anului m-am oprit din a mai merge la sală, am avut câteva intenții de făcut sport pe acasă sau de a mă apuca de întot mai serios, dar majoritatea au eșuat. Mereu se ivea câte ceva și mereu am lăsat stările emoționale sau diverse alte motive să mă oprească din a face mișcare în mod regulat. Evident, efectele negative au început să apară: s-au mai depus câteva kilograme, mi-a scăzut forța fizică și rezistența la efort. Și parcă nici cu sănătatea nu mai stau așa bine..

Contează mult momentul și starea psihică atunci când vrei să faci o schimbare. Pe la jumătatea lui septembrie mi-a revenit dorința și am analizat din nou lucrurile. Am ales Unica Sport care se deschisese de curând chiar lângă locul unde lucrez și mi-am făcut un abonament la final de septembrie.

De data aceasta am plecat la drum mult mai motivată. Am realizat că am cea mai mare greutate a mea ever și că de data aceasta nu mai este cazul să dau înapoi! Că e momentul pentru schimbare și că nu mai pot continua în situația în care mă aflam pentru că altfel se va agrava.

Nu o să vă mint și nu o să vă spun că a fost ușor, pentru că nu a fost. Psihic m-a durut cel mai rău, mai ales când știam că lucruri pe care înainte le făceam cu ușurință acum au devenit foarte grele! Însă am încercat să mă conving că acesta e singurul drum pe care pot merge pentru a-mi fi mai bine și că trebuie doar să trec de momentele grele de la început.Am început pe 26 septembrie și până acum am mers la 7 antrenamente. Două săptămâni e un timp mult prea scurt pentru a vorbi despre rezultate, dar eu vă spun sigur că există! Mă simt mai bine și mă mișc mai bine. Mi-a revenit dorința de a face sport și nu mi se mai pare deloc o corvoadă să merg la sală, ba chiar uneori mă duc cu drag.

Despre Unica Sport


La toate aceasta cu siguranță a contribuit și atmosfera de la Unica Sport. Nu este o sală ca toate celelalte, ci se bazează pe concepte diferite, cu care eu sunt total de acord. E important să vă informați bine înainte de a începe un program sportiv sau nutrițional, pentru a ști sigur dacă vi se potrivește, dacă respectă principiile voastre de viață.

Unica Sport este un loc destinat exclusiv femeilor și are ca motto trei cuvinte ce definesc cele trei etape obligatorii în procesul de schimbare a corpului: Slăbește. Modelează. Menține. Acoperă trei arii foarte importante și interconectate obținerii obiectivelor:


Sport


Clasele de sport se desfășoară de luni până vineri, din oră în oră, de la 7.30 până la 20.30. Se lucrează cu o metodă destul de interesantă, care mie cu siguranță îmi e pe plac: serii de exerciții cu greutatea corpului, sau cu greutăți mici (1-3 kg), cu elasticul sau bara. Exercițiile sunt majoritatea statice, pentru mai multe grupe de mușchi. Cei de la Unica nu prea sunt de acord cu antrenamentele cardio care pun presiune pe articulații (sărituri), acestea fiind dăunătoare în general pentru persoanele care au mai multe de 70 kg.

Cu toate acestea, ei aleg acele exerciții, numărul de repetări și intensitatea, atfel încât să ne pună ”sângele în mișcare” și să dăm jos din țesutul adipos. Tocmai de aceea la fiecare antrenament ne măsurăm pulsul, să fim sigure că am atins intensitatea necesară slăbirii.

Mie la orice sală cei mai importanți mi s-au părut antrenorii. Aceștia trebuie să știe să te ajute, să te motiveze și să depășești blocajele psihice. De asemenea, trebuie să fie atenți ca fiecare persoană să execute corect exercițiile și să nu apară accidentări. Am regăsit toate aceste calități la fetele de la Unica, venite la pachet cu puțină voie bună și zâmbete pe buze.Alimentație

Deși pe partea de dietă am ales să mă descurc singură, am vorbit puțin cu fetele să înțeleg conceptul propus de Unica. Se merge pe un stil de viață sănătos, combinarea tuturor grupelor de alimente de care are nevoie de organismul și suficiente mese pe zi. La începutul programului se face o testare nutrițională și fiziologică și în funcție de rezultatele ei se stabilește meniul recomandat.

Ceea ce mi s-a părut foarte interesant (și unic în același timp) este că se ține cont de perioadele de ovulație ale fiecărei femei în stabilirea meniului pentru diferite perioade ale lunii.

Masaj

În incinta Unica se poate face și masaj. Se stabilește un plan cu fiecare clientă pentru tipul de masaj necesar și se pot achiziționa abonamente de câte 10 ședințe la prețuri mai mici.


Alte câteva motive pentru care îmi place la Unica Sport:

 • pot merge la ce oră vreau, fără să fac programare
 • chiar dacă sunt singura clientă, ora nu se anulează
 • este foarte curat la vestiare, dușuri și băi
 • fetele sunt mereu super drăguțe și mă întreabă cum mă simt și dacă mi-a plăcut antrenamentul 
 • nu este aglomerat
Prețul unui abonament este de 190 lei pe lună, nelimitat. Cea mai bună variantă este însă abonamentul pe un an, care costă 1900 și poate fi plătit în rate. În abonamentul pe un an este inclusă și testarea nutrițională, plus o ședință de masaj. Detalii aici

Care este relația voastră cu sportul? Reușiți să vă țineți de el, sau e mai mult on and off, ca în cazul meu?
Ce așteptări aveți de la o sală de sport?


P.S. Promit ca la o lună de la începerea programului de sport să revin cu un update referitor la rezultate!

4 comments:

 1. Ce misto pare <3 Eu incerc sa fac acasa sport, dar nu prea reusesc sa ma tin de treaba.. nu de alta, dar acele 40 de minute de sport pe care le-as face in mod normal se lungesc cu pregatirea camerei (facut spatiu, luat dumbbells etc) si cu ordinea de dupa :-s

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daa, stiu cum e! Faza ca si mersul la sala iti ia timp. Pana ajungi, pana te pregatesti, dusul de dupa daca mai ai chestiii de facut in ziua aia. Dar le-am pus in balanta si mi-am dat seama ca merita tot efortul asta si tot timpul "pierdut" pe langa! Asa cum pot aloca 40 min pt machiaj in fiecare dimineata...pot pune dublu pentru o ora de sport, iar beneficiile sunt de 100 de ori mai mari :D

   Ștergere
 2. Woop! E super că te-ai apucat, cu siguranţă vei simţi efectele. Sper să te ţină şi să rămâi la fel de motivată. :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu sper sa raman la fel de motivata! Chiar se simt efectele, chiar daca inca nu se vad :D

   Ștergere

Share

 

kind of Ira.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review