luni, 28 noiembrie 2016

Rezultate si ce am invatat dupa doua luni la Unica Sport

Vă spuneam în urmă cu două luni că m-am reapucat de sport, la Unica Sport România, o sală ce s-a deschis de curând în zona Aurel Vlaicu, din Bucureşti. Astăzi aş vrea să vă povestesc puţin despre cele învăţate în aceste două luni, rezultatele pe care le-am avut şi planurile pentru mai departe.

În primul rând, menţionez că în cele două luni am mers la sală constant de trei sau patru ori pe săptămână, având o săptămână de pauză totală. Am început să mă descurc din ce în ce mai bine, iar acum sunt în stare să execut aproape toate exerciţiile dintr-o oră de antrenament, ba chiar să fiu numită "avansată" de către antrenoare.Rezultate

 • cel mai important pentru mine este faptul că am revenit în formă. Ajunsesem într-un punct în care aproape refuzam să fac cam orice era soliciant fizic, de teamă că nu voi putea. Acum nu-mi mai este frică de provocări, iar asta s-a văzut în vacanţe, unde mă încumet să urc în turnuri înalte sau să închiriez bicicletă pentru a explora o insulă deluroasă.
 • a reînceput să-mi placă sportul şi uneori chiar mă bucur că trebuie să merg la sală. Mi se face dor de fete şi de atmosfera de acolo!
 • din păcate, însă, în ceea ce priveşte kilogramele nu există nicio diferenţă. Însă în procesul de transformare corpolă măsurătorile sunt mai importante decât kilogramele, pentru că ele definesc forma corpului. Am reuşit să scad peste tot cu câte 2cm, iar în zona abdomenului inferior am scăzut 6cm! Parcă altfel stă treaba acum, nu?

Ce am învăţat?

Alimentaţia e baza în procesul de slăbire. Iar eu am neglijat-o. Chiar dacă am început să mănânc mai sănătos în ultima lună, am un program destul de haotic al meselor, plus că o dau în bară în weekend-uri, când plec din Bucureşti. De asemenea, având în vedere că în general merg la antrenament la 18.30 sau la 19.30, recomandarea este să nu mai mănânc deloc după, ceea nu se întâmplă mereu. 

Ce îmi propun? Să mă organizez mai bine cu programul meselor pe timpul unei zile şi să fac în aşa fel încât să nu mai mănânc nimic după ora 16.30 sau 17.30 (se recomandă să nu mâncăm două ore înainte de antrenament). Cel mai greu îmi va fi în timpul vacanţelor (şi vor urma câteva mai lungi în decembrie), pentru că atunci chiar nu sunt deloc atentă la ceea ce mănânc. De asemenea, aş vrea ca din ianuarie când mă mai liniştesc puţin să încep şi cu şedinţele de masaj (care se pot face tot în incinta Unica).Astăzi voi merge la un semniar de nutriţie susţinut de Galina Tomas, la care sper să aflu informaţii utile, dar poate mă încarc şi cu puţină motivaţie. Eu vă sugerez să daţi like paginii Unica Sport pentru că ei găzduiesc frecvent astfel de evenimente şi puteţi fi la curent cu ele, sau cu promoţiile lunare.
 5 comments:

 1. Bravo!!! Si eu caut sa incep sa fac activitate...nu ma simt cel mai bine cu mine acum, iar pe langa aspectul fizic, imi place ca sportul - de orice fel - te ajuta sa fii optimista, vesela si mai plina de viata! :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Bravo! Eu aa face doar aerobic la sala, orice altceva imi da o stare de disconfort si singuratate, si oricum sunt prea lenesa. Sa ne spui mai multe despre masaj. :) Spor in continuare!

  RăspundețiȘtergere
 3. Felicitari! As merge si eu sa stau de vorba cu un medic nutritionist pentru un plan de alimentatie personalizat. Chiar am nevoie de asa ceva. De 1 an de zile incerc sa dau jos 2-3 kg si nu reusesc. Nu sunt multe dar sunt miniogna asa ca orice kg in plus se vede si se simte. Plus ca imi doresc sa duc o viata mai sanatoasa. Ai mare noroc ca sala e langa job-ul tau. :) Te pup!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ma bucur mult pentru tine. Imi doresc si eu foarte mult sa reincep sa fac sport regulat, dar niciodata nu reusesc sa-mi fac timp. Cu alimentatia am inceput sa ma reglez, nu mai mananc deloc prostioare si nici sucuri nu mai beau, asta dupa ce am efectuat un set complet de analize si rezultatele nu au fost prea bune.

  RăspundețiȘtergere
 5. Vaii, asta-i problema mea, cu mâncatul! Am fost toată vara la sală și chiar m-am ținut de treabă. Știu că la un moment dat am stat și 5 ore la ore diferite de aerobic și chiar îmi făcea plăcere să mă duc. Însă, am neglijat alimentația și nu s-a văzut niciun rezultat exterior. Zic exterior, pentru că de fapt anumite lucruri s-au schimbat. Dacă înainte eram mămăligă la picioare, acum dacă încordez e tare ca piatra și pur și simplu simt că m-a ajutat ca să mă mențin în formă. Acum că a început iar școala, nu m-am mai dus, dar chiar vreau să-mi fac timp și să reîncep, de data asta având lecția învățată cu alimentația.

  Te felicit și mult spor! >:D<

  RăspundețiȘtergere

Share

 

kind of Ira.. Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review